اخبار کسب و کارعمومی

درمان زرد شدن برگ درخت بادام

کلروفیل در برگ گیاهان ایجاد رنگ سبز می کند و این رنگ سبز نشان دهنده ی سلامت برگ گیاه در انجام عمل فتوسنتز و تولید غذا است، مادامی که برگ گیاه سبز باشد کارخانه ی سنتز غذا در گیاه به درستی عمل کرده و گیاه شاداب خواهد بود، گیاه شاداب می تواند تولید گل و میوه متناسب با سن و وضعیت خود داشته باشد، اما زمانی که به هر دلیلی برگ سبزینه ی خود را از دست بدهد غذاسازی در گیاه دچار مشکل شده و گیاه دچار ضعف می شود.

در درختان بادام دلایل بسیاری هستند که ممکن است سبب از دست رفتن سبزینه در برگهای بادام و زرد شدن آنها شوند و به تبع آن ضعف عمومی در درخت و کاهش باردهی ایجاد خواهد شد،در این مقاله سعی داریم به بررسی تمام عواملی که منجر به زرد شدن برگ درختان بادام می شود پرداخته و راه درمان هر کدام را برای شما بیان کنیم.

دلایل زرد شدن برگ درختان بادام:

دلایلی که منجر به زرد شدن برگ می شوند شامل دو دسته دلایل زیستی و دلایل غیر زیستی هستند در ادامه به بررسی هرکدام می پردازیم.

دلایل غیر زیستی برگ درختان بادام:

دلایل زیستی در واقع همان فاکتورهای محیطی هستند که خارج شدن آنها از وضعیت نرمال می تواند منجر به زرد شدن برگ درختان بادام شود.

همه ی ما می دانیم که برگ درختان در اوایل تا اواخر پاییز به دلیل تغییرات دمایی زرد می شوند و می ریزند، این ریزش برگ در واقع در دسته زرد شدن و ریزش طبیعی قرار می گیرد و نشان دهنده ی مشکل و یا عارضه نیست،درختان بادام از دسته درختان میوه ی معتدله هستند به این معنا که در مواجهه با هوای سرد و تغییرات طول شب و روز هورمونهایی ترشح می کنند که منجر به انسداد آوندی در دم برگها شده و نرسیدن آب و مواد غذایی به برگها سبب ریزش برگها می شود.

درختان معتدله با این کار در واقع به خواب رفته و با کند کردن متابولیسم خود از طریق ریزش برگها مقاومت خود به سرمای زمستان را افزایش می دهند و مجددا در بهار در واکنش به افزایش طول روز و افزایش دما خواب شکسته شده و شکوفا می شوند.

همه ی گیاهان و درختان برای رشد و باردهی مناسب نیاز به آبیاری مکفی دارند، آبیاری مکفی باید مطابق با نیاز گیاه انجام شود، درختان بادام در زمان باردهی به آبیاری بیشتری نیاز دارند بر عکس در زمان خواب و در فصل زمستان نیاز درختان بادام به آبیاری کمتر است، بنابراین با آبیاری متناسب با نیاز درختان می توانید از زرد شدن برگ آنها جلوگیری کنید.

یکی از نشانه های عدم کافی بودن آب آبیاری در درختان بادام این است که برگ درختان ممکن است از نوک برگ شروع به سوختن کند، شروع سوختگی از نوک برگ ممکن است حتی در صورت نامناسب بودن بافت خاک نیز اتفاق بیوفتد، در خاکهای سنگین که زهکشی خاک کافی نیست در صورت آبیاری غرقابی ریشه نه تنها نمی تواند آب را به خوبی جذب کند بلکه آبیاری غرقابی در خاک سنگین ایجاد خفگی در ریشه کرده و سبب سوختگی نوک برگ درختان می شود.

در مناطق گرم و خشک که مورد کاشت بادام قرار گرفته اند عارضه ای به شکل شکاف خوردن پوست تنه ی درختان بادام به ویژه در ظلع جنوبی تنه ی درختان رخ داده و شیره ی گیاهی از این شکاف خارج می شود، این عارضه در که بیشتر در مناطق گرم و خشک اتفاق می افتد سه دلیل محیطی دارد، در زمستان پوست تنه ی درختان دچار سرمازدگی شده و حساس می شود، در بهار و با شروع گرمای هوا که در مناطق گرم و خشک با تابش شدید آفتاب بدون رطوبت نسبی هوا همراه است سبب سوختن پوست حساس شده و این پوست ترک بر می دارد.

دلیل سومی که منجر به ایجاد ترک پوستی می شود تنش آبیاری است، البته شاید بتوان گفت در مناطق گرم و خشکی که آبیاری درختان به درستی انجام می شود سرمای زمستان و گرمای تابستان نمی تواند ایجاد ترک در پوست درختان کند چرا که پوست درختان به دلیل آبیاری مکفی نرم و انعطاف پذیر بوده و ترک بر نمی دارد.

از محل ترک پوست شیرابه گیاه خارج شده و هیمن خارج شدن شیرابه می تواند منجر به ضعف در تاج درخت شده و زردی تاج درخت را ایجاد کند.

راه درمان: برای کنترل این عارضه و در واقع پیشگیری از این عارضه باید به آبیاری و تغذیه ی اصولی درختان بادام به ویژه در مناطق گرم وخشک توجه ویژه داشت و در صورت ایجاد ترک با جدا کردن شیرابه و ضماد کردن سموم مناسب جلوی ورود حشرات آفت و عوامل بیمارگر و تشدید خسارت این عارضه در درختان بادام را بگیرید.

یکی از مهمترین دلایل زرد شدن برگ درختان بادام ضعف تغذیه ای این درختان است، در باغداری اصولی قبل از احداث باغ با انجام آزمایش تجزیه ی خاک نسبت به رفع کمبودهای غذایی در خاک اقدام می شود و سپس نهال بادام کاشته می شود و پس از کاشت بادام نیز به صورت سالانه و یا هر یک سال درمیان آزمایش تجزیه ی خاک و برگ تمدید شده و نیازهای غذایی گیاه به درستی تشخیص داده می شود، و سپس بر مبنای آن کود دهی به درختان بادام انجام می شود.

در صورتی که کود دهی به شیوه ای که بیان شد انجام نشود معمولا در باغ بادام خود هر ساله با نشانه ی کمبود یکی از عناصر ریز مغذی و یا عناصر پر مصرف مواجه خواهید بود، باغداران معمولا زمانی که صحبت از کود دهی می شود به فکر کود دامی و کود سه گانه می افتند، غافل از اینکه نیاز غذایی گیاهان تنها این سه عنصر نبوده و درختان به عناصر ریز مغذی مانند روی، بر ، آهن، مس و غیره نیز نیاز دارند که کمبود هر یک اختلالات خاص خود را در درختان ایجاد می کند.

کمبود عناصر غذایی معمولا نشانه های خاص خود را دارند و تقریبا از هم قابل تشخیص هستند،به عنوان مثال کمبود آهن از برگهای جوان شروع شده و به صورت زردی بین رگبرگها نمایان می شود و یا زردی برگ در اثر کمبود عنصر ازت به صورت زردی یکدست و یکنواخت در برگ بادام از برگهای پیر شدوع شده و در صورت برطرف نشدن کمبود ازت علائم به برگهای جوان نیز سرایت می کند.

علائم کمبود در برخی از عناصر اما به صور زردی برگها بروز پیدا نمی کند، به عنوان مثال کمبود بر خود را به صورت بد شکلی میوه، سوختن جوانه های راسی و ریزش شکوفه ها نشان می دهد و یا کمبود پتاسیم خود را به صورت سوختن حاشیه ی برگها نشان می دهد که ممکن است با علائم شوری خاک و یا آب اشتباه گرفته شود.

بنابراین در مورد کمبود عناصر غذایی نباید منتظر ظهور علائم باشید چرا که در وحله ی اول زمانی که علائم بروز می کند درخت دچار ضعف شدید و کاهش عملکرد شده است و از طرفی علائم ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند و یا حتی در برخی موارد از علائم متوجه کمبود نشوید، در این شرایط برای تشخیص کمبودها قبل از ظهور علائم باید با انجام آزمایش تجزیه ی خاک و برگ نسبت به رفع کمبودهای غذایی اقدام نمایید.

دلایل زیستی زرد شدن برگ درختان بادام

دلایل زیستی زرد شدن برگ درختان بادام در واقع موجودات زنده ای هستندکه با خاصیت انگلی خود و تغذیه از درختان بادام به صورت آفات و بیماریهای رایج ظاهر شده و سبب ضعف و زردی در این درختان می شوند، در این قسمت به طور مختصر در رابطه با هر یک توضیح خواهیم داد.

آفات گیاهی رایج در بادام که سبب ایجاد علائم زردی در برگ درختان بادام می شوند:

چهار گونه شته شامل شته ی سبز هلو، شته ی سبز بادام، شته ی آردی بادام و شته ی خالدار هلو می توانند به درختان بادام حمله کنند، به جز شته ی خالدار هلو که روی تنه ی درختان بادام مستقر می شوند سه گونه ی دیگر شته به برگ وسر شاخه های جوان بادام حمله می کنند، شته ها از دسته آفات مکنده هستند که با تغذیه از شیره ی گیاهی سبب ضعف و زردی در درختان بادام می شوند.

تشخیص: در دید اول شما ممکن است تنها زردی و ضعف در درختان بادام را مشاهده کنید، زمانی که به درختان نزدیک شده و از نزدیک به برگ و تنه ی درختان بادام نگاه کنید قطعا آفت شته را پشت برگ و یا در مورد شته خالدار هلو شته ها را چسبیده به تنه ی درخت مشاهده می کنید.

درمان: برای کنترل این آفت بهتر است بدانید شته ها درختان ضعیف به لحاظ تغذیه و آبیاری را مورد حمله قرار می دهند و در باغاتی که اصول باغبانی و بهداشت زراعی مانند جمع آوری و سوزاندن برگ و میوه های آلوده کف باغ به درستی انجام نشود حالت طغیانی پیدا می کنند بنابراین با انجام درست عملیات باغبانی مانند آبیاری، کود دهی، هرس و انجام بهداشت زراعی می توانید این آفت را به خوبی کنترل کنید.

کنه ها نیز مانند شته ها آفت مکنده ی گیاهی بوده با تغذیه از شیره ی گیاهی سبب ضعف و زردی در برگ درختان بادام می شوند، از مهمترین گونه های کنه ی گیاهی روی درختان بادام کنه ی تارعنکبوتی است که علاوه بر تغذیه از شیره ی گیاهی با تار اندود کردن برگ درختان جلوی رسیدن نور به برگ درختان و سبز ماندن آنها را گرفته و سبب زردی در برگ درختان می شوند.

تشخیص: برای شناسایی وجود این کنه ها روی درختان بادام نیاز مشاهده ی مستقیم پشت برگ دارید، در صورت شدت آلودگی مشاهده ی خاک اندود شدن پشت برگ از نشانه های بارز درگیری با این آفت است.

کنترل: تقویت و آبیاری مناسب درختان بادام به منظور جبران خسارت وارد شده و جلوگیری از تغذیه ی بیشتر آفت در درجه اول اهمیت قرار دارد، پس از آن حذف علفهای هرز و بقایای گیاهی در آخر فصل به منظور از بین بردن جمعیت زمستان گذران آفت و در نهایت کنترل شیمایی در صورت ضرورت با سموم کنه کش موثر می تواند به کنترل آفت کمک کند.

  • سوسکها و پروانه های پوست خوار و ریشه خوار:

آفاتی که به طوقه، ریشه و پوسته تنه ی درختان بادام حمله می کنند با از بین بردن سیستم آوندی درختان و ایجاد اختلال در تردد شیره ی گیاهی بین ریشه و تاج درخت می توانند سبب ایجاد ضعف و زردی در تاج درختان بادام شوند.

درمان زرد شدن برگ درخت بادام

سوسکها و پروانه های پوست خوار: این سوسکها و پروانه های پوست خوار به طور عمده در مراحل لاروی به پوست درختان بادام ضعیف و تحت تنش حمله کرده و سیستم آوندی در ناحیه طوقه و تنه را مورد خسارت قرار می دهند، هر کدام از گونه های آلوده کننده خصوصیات منحصر به فرد خود را برای شناسایی دارند اما ویژگی مشترک همه ی آنها محل فعالیت و نحوه ی خسارت آنها است و اینکه همه ی این آفات تنها به درختانی حمله می کنند که از قبل ضعیف شده باشند.

درختانی که تحت استرس آبی و غذایی قرار داشته باشند مورد هدف قرار می گیرند و در صورتی که مدیریت صحیح در باغ اجرا شود این آفات یا حمله نمی کنند .و یا در صورتی که از قبل حمله کرده باشند به دلیل نامساعد شدن شرایط تغذیه ای از بین می روند.

کرم سفید ریشه: این آفت نیز نوعی سوسک ایت که تخم خود را در کنار ریشه های درختان بادام ضعیف قرار می دهند، این آفت به طور عمده از طریق کود حیوانی نپوسیده و آلوده وارد می شود و در صورتی که درختان تحت تنش باشند و ضعیف شده باشند به خوبی در باغ مستقر می شوند.

علائم شناسایی: به دلیل خسارتی که این است به سیستم آوندی میزنند علائم عمومی این آفات به صورت زردی و بی حالی درختان نمود پیدا می کند اما با معاینه پوست تنه و طوقه ی درختان و هیمنطور زیر و رو کردن خاک می توانید حضور آفت را در باغ مشاهده کنید.

کنترل: در مورد این آفات نیز مدیریت تغذیه و آبیاری در صدر برنامه های کنترلی قرار گرفته و پس از آن به اقتضای اینکه دقیقا با چه آفتی سر و کار داشته باشید باید برنامه ی مدیریتی خاص آن آفت را در نظر داشته باشید، به عنوان مثال استفاده از تله ی فرمونی در یک تاریخ مشخص در بهار برای کنترل کرم سفید ریشه بسیار کار ساز خواهد بود.

بیماریهای ایجاد کننده ی علائم زردی در برگ درختان بادام:

بیماریهای طوقه و ریشه:

به طور کلی تمام عوامل بیمارگری که روی طوقه و ریشه درختان بادام ایجاد خسارت کنند درست مانند آفات طوقه و ریشه ایجاد زردی در برگ درختان بادام می کند.

  • پوسیدگی ریشه و طوقه بادام:

پوسیدگی قارچی آرمیلاریایی در مناطق مرطوب و پر باران و پوسیدگی شبه قارچی فایتوفتورایی در بسیاری از مناطق بادام کاری که مدیریت آبیاری درست نداشته باشد و بافت خاک سنگین با زهکشی ضعیف داشته باشد سبب ایجاد پوسیدگی در بافت طوقه و ریشه و در نتیجه ایجاد زردی در برگ درختان بادام می شود.

کنترل: برای کنترل این بیماریها باید به چرایی به وجود آمدن آنها رجوع کنیم، این بیماریها در باغاتی که به صورت غرقابی آبیاری می شوند و بافت خاک سنگین دارند روی می دهند بنابراین اولین و مهمترین گام در کنترل این بیماریها در درختان بادام اصلاح روش آبیاری است، پس از آن تراشیدن بافت پوسیده و استفاده از سموم مناسب می تواند درختان را به شرایط قبل باز گرداند.

نماتدها موجودات کرمی شکل و انگل اجباری ریشه درختان بادام هستند که با تغذیه از مواد غذایی ریشه سبب ضعف و زردی درختان می شوند.

تشخیص: در صورتی که علائم زردی و بی حالی درختان را به صورت لکه ای درباغ مشاهده کردید می توانید به وجود این بیماری مشکوک شوید اما تنها راه مطمئن شدن از حضور آنها فرستادن نمونه خاک نزدیک ریشه موئین به آزمایشگاه گیاهپزشکی است.

کنترل: در صورتی که پس از انجام آزمایش از حضور بیماری مطمئن شدید می توانید با استفاده از نماتد کشهای موثر اقدام به کنترل نماتد بیمارگر کنید، تغذیه درختان و استفاده از کودهای توسعه دهنده ی ریشه نیز می توند به درختان کمک کند تا از این بحران عبور کنند. که در تاثیر زیادی دارد.

کلام آخر:

همانطور که دیدید علائم زردی در برگ درختان بادام تنها به یک دلیل اتفاق نمی افتد و ممکن است حتی در یک باغ چندین دلیل با هم در ایجاد علائم زردی در برگ درختان شما موثر بوده باشند، بنابراین برای رفع مشکل زردی در برگ درختان بهتر است یک چک لیست از دلایل ممکن درست کرده و یک به یک این دلایل را در مورد باغ خود بررسی کرده و در صورت ایجاد مشکل در هر مورد سعی کنید مشکل را برطرف کنید تا در نهایت درختانی شاداب با باردهعلت خشک شدن ناگهانی درخت بادام:

به نقل ازنهال بادام به سبب رشد در مناطق مختلف به یکی از محبوب‌ترین ارقام بین باغداران تبدیل شده است. گونه ‌های مختلف بادام در گرما و سرما از خود استقامت قابل توجهی نشان می‌دهند. با وجود این ویژگی مثبت شما نباید از رسیدگی منظم به این نهال غافل بمانید.

همچنین در این نوشتار قصد داریم تا از علت خشک شدن درخت بادام در تابستان، نیز صحبت کنیم. چرا که ارقام متفاوت در صورت عدم رسیدگی و نگهداری اصولی در مدت زمانی کوتاه تحت تأثیر قرار گرفته و این احتمال وجود دارد که تا مرز نابودی نیز پیش بروند. یکی از متداول ترین عواملی که بین درختان بادام مشاهده می‌شود، خشک شدن این نهال است که در این مطلب به شرح کوتاهی درباره آن می‌پردازیم.

علت خشک شدن درخت بادام چیست؟

از آنجایکه علل خشک شدن درخت بادام تنها به یک دلیل منتهی نمی‌شود. عوامل متفاوتی وجود دارند که می‌توانند بخش‌های مختلف این درخت را تحت تأثیر قرار داده و از بین ببرند. در ادامه به معرفی بعضی از این عوامل در خصوص علت خشک شدن درخت بادام در تابستان، می‌پردازیم.

ضعیف شدن ریشه‌های درخت:

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در یک بازه زمانی شاهد زرد شدن و تغییر رنگ دادن برگ‌های درخت بادام بوده‌اید. این موضوع می تواند به یکی از علت خشک شدن درخت بادام، اشاره داشته باشد. یکی از دلایل خشک شدن این نهال که باعث زرد شدن رنگ برگ‌ها می‌شود، به ضعیف شدن ریشه‌ها مربوط می‌شود. اگر ریشه ‌ها از قدرت و عملکرد مناسبی بهره مند نباشند، روند رشد درخت با مشکل مواجه می‌شود. به این دلیل که ریشه ‌ها وظیفه تغذیه درخت را داشته و از طریق خاک مواد مغذی و لازم برای رشد را به گیاه می‌رسانند.

دلایل زردی برگ درختان بادام

بیماری قارچ ریشه:

علت خشک شدن درخت بادام؛ به‌ دلایل متعددی بستگی دارد. هر کدام از این دلایل باید به درستی تشخیص داده شده و در صورت امکان برای رفع آن اقدامات لازم انجام شود. علت خشک شدن درخت بادام در تابستان، می ‌تواند به بیماری ‌های درختان بادام ارتباط داشته باشد. بیماری قارچ ریشه یکی از این بیماری‌ های رایج در ارقام مختلف بادام است.

بیماری قارچ ریشه در بخش‌های مختلف درخت مانند ریشه، تنه اصلی و… نمایان می‌شود. با شروع بیماری، لکه‌ هایی به رنگ سفید بر روی درخت ایجاد شده و با گذشت زمان بیماری قارچ سفید باعث زرد شدن درخت و در نهایت خشک شدن آن خواهد شد. این بیماری یکی از علت های خشک شدن درخت بادام، می باشد چرا که معمولاً خشک شدن درخت در فصل تابستان نسبت به فصل‌ های دیگر بیشتر اتفاق می‌افتد.

توجه داشته باشید که برای جلوگیری از ایجاد بیماری قارچ ریشه باید نسبت به رطوبت خاک حساسیت بیشتری داشته باشید. به این دلیل که رطوبت بیش از اندازه خاک باعث به وجود آمدن این بیماری شده و با سرعتی بیشتر گیاه را به سمت نابودی و خشک شدن هدایت می‌کند. با رعایت این موارد می توانید از علت خشک شدن درخت، آگاهی داشته باشید و از آن پیشگیری کنید.

جهت مشاهده لیست انواع نهال بادام پربار در ایران در کلیک نمایید.

افزایش رطوبت از دیگر دلایل خشک شدن درختان بادام:

همان‌طور که اشاره کردیم افزایش رطوبت می‌ تواند علل بروز بیماری در درختان بادام باشد. در حالت کلی نیز علت خشک شدن درخت بادام، می ‌تواند به رطوبت بالای خاک ارتباط داشته باشد. آبیاری منظم و اصولی در رشد بهینه این نهال و کیفیت باردهی آن تأثیر قابل توجهی دارد. به همین جهت به این نکته در ایام آبیاری توجه داشته و از غرقابی شدن خاک و مرطوب شدن آن جلوگیری کنید.

همه ما می‌دانیم که گیاهان برای تغذیه به مواد معدنی و مغذی درون خاک احتیاج دارند. به همین خاطر باغداران با استفاده از کودهای مفید، خاک را تغذیه کرده و برای کاشت آماده می‌کنند چرا که با علت خشک شدن درخت بادام در تابستان، آگاهی دارند. حاصلخیزی و زهکشی قوی خاک نیز از دیگر عوامل موثر در تقویت ریشه‌ها هستند.

در صورت فقیر بودن خاک، عناصر مفید برای رشد درخت تأمین نشده و شرایط مناسبی برای پرورش گیاه فراهم نمی‌شود. کمبود این مواد مفید در خاک ‌های مرطوب با گذشت زمان منجر به زرد شدن برگ‌های درخت بادام و خشک شدن آن می‌شود. در نتیجه با یک مورد دیگر از علت خشک شدن درخت بادام ، آشنایی پیدا کردید.

ارتباط بیماری فیتوفترا و خشک شدن درخت بادام:

برای پیدا کردن علت خشک شدن درخت بادام، ابتدا باید بیماری‌های شایع بین ارقام مختلف این نهال را بررسی کنیم. گونه ای دیگر از بیماری ‌های شایع این گیاه، فیتوفترا است. وجود این بیماری باعث ریزش برگ‌ ها، زرد شدن رنگ برگ‌ ها و خشک شدن درخت می‌شود. عوامل مختلفی مانند موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوا، غنی یا ضعیف بودن خاک و… در ایجاد این بیماری و افزایش آن نقش مهمی دارند.

پوسیدگی درخت به علت وجود گال:

انواع گال در میان گونه ‌های مختلف به ‌دلیل وجود باکتری ایجاد می‌شوند. نوعی باکتری نیز در درختان بادام باعث به وجود آمدن گال می‌شود که اثر مستقیمی‌بر روی حیات گیاه دارد. رشد گال بر روی درخت پس از گذشت مدتی باعث پوسیدگی آن شده و در نهایت نیز زرد شدن برگ‌های درخت را به همراه دارد. به این ترتیب علت خشک شدن درخت بادام، می ‌تواند ارتباط مستقیمی با پوسیدگی درخت به سبب وجود گال داشته باشد.

بیماری شانکر در درخت بادام:

برای بررسی دلیل خشک شدن درخت بادام، معمولاً اولین گزینه‌ ای که به ذهن کارشناسان این امر می‌رسد، وجود رطوبت خاک است. همان‌طور که اشاره کردیم رطوبت خارج از حد خاک باعث به وجود آمدن شرایطی برای ضعیف شدن ریشه‌ها و در نهایت خشک شدن درخت می‌شود.

گونه ای دیگر از بیماری های باکتریایی که رطوبت خاک در فزونی آن تأثیر دارد، بیماری شانکر است. دلیل اصلی بروز این بیماری در گیاه نیز کمبود مواد مغذی مانند ازت است که از خاک به ریشه‌ها منتقل می‌شوند. با ایجاد بیماری شانکر برگ ‌های درخت زرد شده و در مدت زمانی کوتاه گیاه خشک می‌شود. در نهایت به عنوان علت خشک شدن درخت بادام ، شناخته می شود.

محافظت از درخت در برابر حیوانات:

در این نوشتار به علت خشک شدن درخت بادام، اشاره کردیم که بیشتر این دلایل به وجود بیماری‌های شایع بین درختان بادام ارتباط داشت. یکی‌ دیگر از این دلایل، عاملی خارجی است که در صورت عدم محافظت می‌ تواند باعث آسیب رسیدن به گیاه شود. باغ‌ ها همواره در معرض حمله موجودات مختلف مانند جوندگان، حشرات، حیوانات و… هستند. این موجودات می‌توانند با آسیب رساندن به ریشه یا دیگر بخش‌های گیاه، شرایط لازم برای خشک شدن آن را فراهم کنند.

بیماری جارویی می تواند علت سیخی شدن درخت بادام باشد؟

بیماری جارویی یا سرطان شاخه یکی از بیماری ‌های شایع بین ارقام مختلف بادام است. با ایجاد و پیشرفت این بیماری شاخه ‌های درختان بادام شبیه به جارو شده و به همین جهت در اصطلاح به آن بیماری جارویی می‌گویند. علت سیخی شدن درخت بادام، وجود یک باکتری به نام فیتوپلاسما است که باعث ایجاد بیماری می‌شود.

این باکتری ابتدا شاخه ‌های درخت را تحت ‌تأثیر خود قرار داده و در نهایت حیات گیاه تهدید شده و به مرحله نابودی می‌رسد. نکته مهم در پیدا کردن علت سیخی شدن درخت بادام، تشخیص به موقع، شناسایی علت و جلوگیری از آلوده شدن شاخه‌های سالم است. به این دلیل که شاخه ‌های آسیب ‌دیده در کمترین زمان می‌توانند شاخه‌ها و ارقام دیگر یک باغ را آلوده کرده و از بین ببرند.

علت سیخی شدن درخت بادام چیست؟

هنگام استفاده از کودهای شیمیایی برای ارقام مختلف بادام به میزان استفاده از آن‌ها توجه داشته باشید. به ‌عنوان مثال استفاده بیش از اندازه کود شیمیایی که دارای ترکیبات اوره باشد، شرایط لازم برای ایجاد باکتری فیتوپلاسما را فراهم می‌کند. از دیگر عوامل موثر در پیدا کردن علت سیخی شدن درخت بادام، باید به افزایش رطوبت، آسیب دیدن شاخه‌های جوان، برطرف نکردن نیاز سرمایی گیاه و… اشاره کرد.

برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید شاخه ‌های بیمار شناسایی شده و از درخت جدا شوند. با مشاهده شاخه‌هایی که شبیه به جارو تغییر شکل داده و با گذشت زمان خشک شده‌ اند، می ‌توانید از توسعه بیماری جلوگیری کرده و شاخه ‌های سالم را نجات دهید تا به عنوان یکی از علت سیخی شدن درخت بادام، پیشگیری کرده باشید. دقت داشته باشید که سمپاشی به موقع، هرس کردن شاخه‌ها و آبیاری اصولی می‌تواند در جلوگیری از ایجاد این بیماری نقش داشته باشد.

بیماری پیچیدگی برگ درخت بادام چیست؟

بیماری پیچیدگی برگ در ارقام مختلف بادام باعث جمع شدن برگ‌ها و تغییر رنگ در آن‌ها می‌شود. معمولاً این بیماری در نواحی مشاهده می‌شود که از میزان رطوبت و سرمای بیشتری برخوردار هستند. به این ترتیب می ‌توانیم بگوییم، عامل رطوبت در شرایط مختلف اثر چشمگیری بر روی سلامت گیاه دارد. در نتیجه این بیماری نمی تواند به عنوان علت خشک شدن درخت بادام در تابستان، باشد چرا که به دمای پایین نیاز دارد.

علت جمع شدن برگ درخت بادام:

علت جمع شدن برگ درخت بادام؛ گونه ای قارچ است که بیشتر در فصل‌های بهار و زمستان گیاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همان‌طور که اشاره کردیم رطوبت در شدت گرفتن این بیماری نقش مهمی دارد. به همین جهت بارندگی در فصل بهار می‌تواند باعث افزایش بیماری و آلوده شدن بخش‌های بیشتری از گیاه باشد.

نهالستان پالیز گردو، فعالیت گسترده ای در تولید ارقام با کیفیت، انواع نهال درخت گردو و میوه های پیوندی دارد.

علائم بیماری پیچیدگی:

معمولاً نشانه های بیماری پیچیدگی در ابتدا بر روی برگ ‌ها نمایان می‌شود. البته بسیاری از باغداران علائم اولیه این بیماری را بر روی شاخه‌ها نیز مشاهده کرده‌اند. هر زمان با لکه ‌هایی به رنگ قرمز یا زرد بر روی برگ‌های درخت بادام، مواجه شدید، نسبت به شیوع بیماری پیچیدگی مظنون شوید. این بیماری می تواند به عنوان یکی از علت خشک شدن درخت بادام در تابستان، شناخته شود. این لکه ‌ها در ابتدا کوچک بوده و با گذشت زمان به لکه‌هایی بزرگ‌تر تبدیل می‌شوند. در نهایت نیز برگ ‌ها به شکل چروکیده درآمده و در اصطلاح جمع می‌شوند.

با شیوع بیماری امکان دارد برگ ها دچار دگرگونی رنگ شده و از شاخه‌ها جدا شوند. همچنین شدت گرفتن بیماری نیز باعث اختلال در رشد طبیعی میوه‌ ها می‌شود. همچنین این امکان وجود دارد که این لکه ‌ها بر روی پوست میوه‌ها نیز ایجاد شوند و رنگ میوه را تغییر دهند. با آلوده شدن چند برگ در طول زمان باقی برگ‌ها نیز آلوده شده و این امکان وجود دارد که شما با مرگ گیاه خود مواجه شوید. چرا که علت خشک شدن درخت بادام، به بیماری های متعددی بستگی دارد.

ریزش زود هنگام میوه‌ ها و شکوفه ‌های درخت نیز از دیگر عوارض وجود این بیماری هستند. توجه داشته باشید که پیدا کردن علت جمع شدن برگ درخت بادام، در گیاهان جوان اهمیت بسیاری دارد. به این دلیل که ابتلای درختان جوان به این بیماری نسبت به ارقام کهنسال بیشتر بوده و در برابر بیماری آسیب‌پذیرتر هستند.

جمع بندی نهایی دلایل خشک شدن درخت بادام:

در این مطلب به دلایل مختلف خشک شدن و همچنین علت جمع شدن برگ درخت بادام، اشاره کردیم. در تمامی مواردی که ذکر کردیم، کنترل رطوبت خاک اهمیت چشمگیری داشت. گیاهان برای رشد بهینه و بازدهی مطلوب نیاز به تغذیه مناسب، نور کافی، آبیاری منظم و اصولی دارند. همچنین هرس کردن به موقع شاخه ‌ها و سمپاشی در زمان مناسب نیز از مواردی است که در پیشگیری از ابتلاء به بیماری ‌های مختلف موثر واقع می‌شود.